fbpx
Hem » Takarbeten » Takrengöring och kembehandling

Takrengöring och kembehandling

Utan att taket tvättas – förmånligt och effektivt alternativ

Underhållsåtgärderna lönar inte att under- eller överdimensioneras. Takrengöring är bra alternativ för takmålning!

Det är viktigt att göra takrengöring med rätt metod utan att skada ytan på takpannan. Framförallt om takpannan fortfarande har en ursprunglig försegling och takpannan inte är i behov av målning. Nya takpannor har en skyddande försegling som inte bör skadas genom tex. högtryckstvätt.

Vi rengör taket genom att mekaniskt avlägsna det mesta av påväxten, takpanna för takpanna – utan att skada taket. När taket i stort sett är rent, blåser vi ner mossan, byter ut trasiga takpannor, tömmer hängrännor och utför slutstädning. Slutligen kembehandlas taket vilket bidrar till att avdöda påväxten. När alger, mossa och lav dör ut, sköljer regnvattnet av takpannorna och rengör taket.

Takrengöring

Resultat

Tids nog kommer slutprodukten vara ett rent tak fritt från påväxt i flera år framöver, vilket vi även lämnar skriftligt garanti på. Slitaget på takpannan fördröjs och den ursprungliga färgen på taket klarnar upp. Takrengöring och kembehandling är vanligtvis det bästa alternativet för 5-20 år gamla betong- och lertegeltak.

Effekten av behandlingen ökar när löv, barr och annat obehörigt skräp blåses eller borstas bort årligen. Du kan även fråga efter vårt förmånliga årliga underhållsavtal.

 

Vi hjälper dig hitta rätt metod för takunderhåll

Företag inom takrenovering vill gärna övertala dig att byta tak, trots att det kan vara helt onödigt. Vi strävar efter att hitta en kostnadseffektiv och miljövänlig lösning för våra kunder. Allt behöver inte alltid förnyas. Ofta räcker det med att rengöra och kembehandla, eller att tvätta och måla taket.

Om du är osäker på vilken metod som är mest lämplig för ditt tak så hoppas vi att du bokar en kostnadsfri takbesiktning. Ta kontakt så rätar vi ut dina frågetecken!

 

Årligt underhållsavtal betyder regelbunden kontroll

Genom att ingå ett årligt underhållsavtal med oss säkerställer du att taket blir omskött även i fortsättningen, och att rekommenderade åtgärder utförs i tid. Det leder i sin tur till att taket håller betydligt längre och du slipper otrevliga överraskningar på taket.

Underhållsavtal gör vi gärna med alla våra kunder, även privata villaägare. Det är lätt hänt att man glömmer det årliga takunderhållet i all brådska, men med ett förmånligt avtal från Nordic Takvård vet du att taket kommer att granskas och vårdas varje år.

Ta kontakt

Vi berättar gärna mer!

Vi på Nordic Takvård svarar gärna på dina frågor och funderingar om taktvätt och takmålningar, kembehandlingar mot påväxt, installation av taksäkerhetsprodukter och takavvattningssystem. Vår strävan är att alltid hitta det bästa alternativet till varje tak, eftersom det inte lönar sig att under- eller överdimensionera underhållsåtgärderna.

Berätta om ditt objekt, vi kartlägger situationen och ger dig gärna en kostnadsfri offert! Vi tecknar alltid skriftligt avtal och ger dig garanti på arbetet! När du beställer arbetet från oss kan du vara säker på kvaliteten på utförandet.

Du når oss på 010 7222 180 eller via info@nordictakvard.se

Nordic Takvård ingår i Nordic Waterproofing som är en av Europas ledande producenter och leverantörer av tätskiktprodukter och tillhörande tjänster för att täta, skydda och bevara byggnader och infrastrukturer. Nordic Waterproofing är börsnoterat på Nasdaq Stockholm.

DataskyddspolicyAnvändningen av kakor