Hem » Takarbeten » Takmålning

Takmålning – ett enklare sätt att förnya taket

Målning kallas takförsegling på branschspråk. Det utför Nordic Takvård med största noggrannhet.

Vi förseglar olika typer av takmaterial med god erfarenhet

Betongpannor och olika typer av plåttak är takmaterial som går att måla. Det lönar sig att måla taket eftersom ytan därmed skyddas mot fukt, påväxt och UV-strålning. Dessutom ökar både takets livslängd och husets värde.

Takmålning är ett enkelt och förmånligt sätt att förnya taket. Tack vare målningen håller taket mycket längre, och du slipper byta tak med allt vad det innebär. Det är tyvärr vanligt att tak byts ut helt i onödan, trots att det skulle vara klokare att behålla det ursprungliga taket och underhålla det med rätt metod.

Taktvätt och målning

Taket ska tvättas innan målning. För att slutresultatet ska bli bra krävs det att tvätten utförs av proffs med högkvalitativa produkter. Det gäller både för plåttak och betongpannor. På plåttak ska dessutom rost och lös färg avlägsnas innan målning.

Tak med betongpannor tvättas om avsikten är att måla taket. Högtryckstvätt är tillåtet om taket behandlas mot påväxt och förseglas med ny färg som förhindrar att vatten sugs in i takpannorna. Efter noggrann taktvätt och eftersköljning kembehandlas takpannorna för att säkerställa att inga rötter blir kvar under förseglingen.

Nästa steg är att sprutmåla taket i två skikt med förseglingsfärg av bästa kvalitet. Det här förhindrar frostsprängning och ny påväxt eftersom förseglingen tätar porerna i takpannan. Taket torkar snabbt och ser ut som nytt.Takvård som utförs på ett korrekt sätt garanterar ett gott resultat.

Takmålning förlänger livslängden på både betong- och plåttak med 15–20 år och ett målat tak kommer att klara hårda väderförhållanden även i framtiden.

Vilken metod är mest lämplig för ditt tak?

Våra erfarna takexperter kan avgöra om ett tak behöver tvättas och målas eller om det räcker med rengöring och kembehandling. Om vi bedömer att det är nödvändigt att renovera taket så kommer vi givetvis att berätta det för dig. Företag inom takrenovering vill gärna övertala dig att byta tak, trots att det kan vara helt onödigt. Vi strävar efter att hitta en kostnadseffektiv och miljövänlig lösning för kunden. Allt behöver inte alltid förnyas. Ofta räcker det med att rengöra och kembehandla, eller att tvätta och måla taket.

Om du är osäker på vilken metod som är mest lämplig för just ditt tak så kan du boka en kostnadsfri takbesiktning. Ta kontakt så rätar vi ut dina frågetecken!

Årligt underhållsavtal betyder regelbunden kontroll

Genom att ingå ett årligt underhållsavtal med oss säkerställer du att taket blir omskött även i fortsättningen, och att rekommenderade åtgärder utförs i tid. Det leder i sin tur till att taket håller betydligt längre och du slipper otrevliga överraskningar på taket.

Underhållsavtal gör vi gärna med alla våra kunder, även privata villaägare. Det är lätt hänt att man glömmer det årliga takunderhållet i all brådska, men med ett förmånligt avtal från Nordic Takvård vet du att taket kommer att granskas och vårdas varje år.

Ta kontakt

Begär kostnadsfri offert

Vi på Nordic Takvård svarar gärna på dina frågor och funderingar om taktvätt och takmålningar, kembehandlingar mot påväxt, installation av taksäkerhetsprodukter och takavvattningssystem. Vår strävan är att alltid hitta det bästa alternativet till varje tak, eftersom det inte lönar sig att under- eller överdimensionera underhållsåtgärderna. 

Ge oss information om ditt tak så gör vi en kartläggning och ger dig en kostnadsfri offert. Vi gör alltid skriftliga avtal och ger dig garanti på arbetet! När du anlitar oss kan du räkna med hög kvalitet på utfört arbete.

Du når oss på 010 7222 180 eller via info@nordictakvard.se

Nordic Takvård ingår i Nordic Waterproofing som är en av Europas ledande producenter och leverantörer av tätskiktprodukter och tillhörande tjänster för att täta, skydda och bevara byggnader och infrastrukturer. Nordic Waterproofing är börsnoterat på Nasdaq Stockholm.

DataskyddspolicyAnvändningen av kakor